Galéria

Műhelykonferencia, 2009, Szeged

2009. szeptember 24–25. Szeged, "Álom, kreativitás, művészet és terápia"

Sigmund Freud halálának 70. évfordulója alkalmából – ÁLOM, KREATIVITÁS, MŰVÉSZET ÉS TERÁPIA címmel – rendezte meg műhelykonferenciáját a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézete, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Doktori Iskolája és az Imágó Egyesület.


A kétnapos tudományos esemény bevezető programja volt annak a rendezvénysorozatnak, amellyel a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézete ünneplte a szegedi pszichológiaoktatás 80. évfordulóját. A konferencia kiemelt vendégelőadója Bice Benvenuto olasz pszichoanalitikus volt, aki Jacques Lacan életművének értelmezőjeként szerzett nemzetközi hírnevet.


A tudományos tanácskozás kiemelt jelentősége, hogy több intézmény és szervezet együttes munkájának és szakmai kapcsolatának eredménye. A műhelykonferencia előadói a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Doktori Iskolája elméleti pszichoanalízis programjának oktatói, végzett és képzésben lévő PhD hallgatói, valamint a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének munkatársai voltak.


A műhelykonferencia programja ide kattintva megtekinthető.

© 2010–2024 Imágó Egyesület Impresszum | Sitemap