Közlési feltételek

Kérjük szerzőinket, hogy a kéziratokat az alábbi irányelveket követve juttassák el szerkesztőségünkhöz!

Az  Imágó Budapest olyan magyar, angol, német és francia nyelven beküldött kéziratokat – tanulmányokat, könyvismertetéseket – fogad el közlésre, amelyek középpontba állítják a magyarországi és a nemzetközi pszichoanalízis történetét, elméleti kérdéseit, a legszélesebb értelemben vett humán tudományokhoz, a kultúrához, az irodalomhoz és a művészetekhez való viszonyának problémáit. Továbbá olyan cikkeket, amelyek bemutatják a modern társadalomtudományok és a pszichoanalízis legújabb fejleményeit is. Valamint olyan írásokat, amelyek a pszichoanalízis filozófiai és társadalomtudományi alapjainak és alkalmazási lehetőségeinek bemutatásával illetve elemzésével foglalkoznak.

A cikk terjedelme tanulmányok esetén nem haladhatja meg az egy szerzői ívet (egy ív 40 000 karakter, szóközzel). Beszámolók, recenziók esetében ne haladja meg a fél ívet. Ha a téma kifejtése szükségessé teszi, a szerkesztőség hosszabb tanulmányt is elfogad.

A részletes közlési feltételeket lásd az alábbi letölthető dokumentumokban.

Közlési feltételek letöltése

Szerkesztőségünk csak a közlési feltételekben leírt módon előkészített kéziratokat fogadja el.