Galéria

Gyógyítók egészsége

Hiánypótló kötet jelent meg Csabai Márta és Papp-Zipernovszky Orsolya szerkesztésében "Gyógyítók egészsége – A hivatás kihívásai és a változás lehetőségei" címmel.

Hiánypótló kötet jelent meg 

Csabai Márta és Papp-Zipernovszky Orsolya szerkesztésében

Gyógyítók egészsége

A hivatás kihívásai és a változás lehetőségei

címmel.

 

A kötet képet ad a gyógyító hivatás azon kihívásairól, amelyek esetlegesen kiégéshez, vagy fizikai és mentális egészségproblémákhoz vezethetnek, de egyúttal azokról a lehetőségekről is, melyek által ezek a problémák idejekorán kiküszöbölhetők, és az erőforrásokat nem a védekezésre, hanem a gyógyító munka fejlesztésére használhatja a szakember. A könyv szerzőgárdájában orvosok, pszichológusok, szociológusok szerepelnek, a klinikai gyakorlat, a képzés és a kutatás oldaláról egyaránt. Szinte minden fejezetben fontos kulcsszóként jelenik meg a fejlődés, az identitás-alakulás, a változás és a kreativitás; tükrözve a szerzők azon meggyőződését, hogy a gyógyító hivatásoknak ezek elmaradhatatlan, állandó jelzői és összetevői. A kötet tanulmányai a pozitív változást elősegítő megoldásokhoz járulhatnak hozzá, hogy „gyógyítás és egészség” állandó szókapcsolat lehessen a szakember minden szerepében: nem csak kliensei, hanem saját élete vonatkozásában is.


A kötet az Oriold és Társai Kiadó és A Gyógyító Nőkért Alapítvány kiadásában jelent meg, amelyet 2015. szeptember 7-én mutattak be az Írók Boltjában.
 

A bemutatón Dr. Pilling János (Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet) beszélgetett a kötet szerzőivel.

 

A kötet szerzői: Csabai Márta, Dobó Katalin, Erős Ferenc, Hoyer Mária, Gyapjas Tünde, Győrffy Zsuzsa, Hegedűs Klára, Kassai Szilvia, Kőváry Zoltán, Kómár Réka, John Launer, Molnár Emese, Molnár Mária, Molnár Regina, Papp-Zipernovszky Orsolya, Pintér Judit Nóra, Rácz József, William Tucker, Varga Hedvig

© 2010–2024 Imágó Egyesület Impresszum | Sitemap