Galéria

Hívogató a konferencia iránt érdeklődőknek

Előzetes tájékoztató „Az idegen” címmel megrendezésre kerülő VI. Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia programjáról. (Pécs, 2016. november 25-26.) A szervezők örömmel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

A VI. Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia „Az idegen” címmel 2016. november 25-26. között kerül megrendezésre Pécsett, az Apolló Moziban (Pécs, Perczel Miklós u. 22. ).

 

A szervezők célja a hagyományokat folytatva ezúttal is olyan kreatív, interdiszciplináris tér létrehozása „vászon és dívány találkozásához“, melyben pszichoanalízis és a filmművészet iránt érdeklődő elméleti és gyakorlati szakemberek, a társadalomtudományok képviselői, filmalkotók, terapeuták, kutatók, diákok részvételével a filmalkotás és -befogadás folyamatai több irányból, egymást kiegészítve vizsgálhatók.

 

A konferencia programjában plenáris és szekcióelőadások, kerekasztal-beszélgetések és filmvetítések szerepelnek. A plenáris előadásokat Bálint Katalin, Erdélyi Ildikó, Herczog Noémi és Kovács András Bálint tarják. A közel harminc szekcióelőadás az idegenség különféle filmes feldolgozásai és pszichoanalitikus értelmezései mellett érinti a színház, a videójáték, a képregény, a televízió és a hírmédia idegen-ábrázolásának sajátosságait, az etnikai másság reprezentációjának aktuális kérdéseit, a turizmus és a politikatudomány vonatkozó megközelítéseit is.

 

A konferencia programjának részeként a résztvevők megnézhetik a Mindenki (2015, Deák Kristóf), a Syrian Love Story (2015, Sean McAllister), a Saul fia (2015, Nemes Jeles László), a Meleg férfiak, hideg diktatúrák (2015, Takács Mária), és a The Great Wall (2014, Tadhg O’Sullivan) című filmeket. A vetítéseket követő kerekasztal-beszélgetéseken részt vesznek a filmek készítői, rendezők, közreműködők. A konferencia ideje alatt a helyszínen megtekinthető az Idegen című kiállítás a PTE MK szervezésében.

 

A szervezők örömmel hívnak és várnak minden érdeklődőt.

További információk és jelentkezés: http://www.imagoegyesulet.hu/tartalom.php?kategoria=66.

 

A konferencia rendezői a PTE BTK Pszichológiai Doktori Iskolája Elméleti Pszichoanalízis Doktori Program, az Imágó Egyesület (Budapest), az Imago International (London), a Pannónia Pszichiátriai Egyesület és a Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotó Műhely. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2010–2024 Imágó Egyesület Impresszum | Sitemap