Galéria

IMÁGÓ-est program

Az Imágó Egyesület előadássorozatának következő programja: AZ IDEGEN címmel, 2017. május 8. 19:30, Kelet Kávézó és Galéria

Az Imágó Egyesület előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról

 

Május 8-án az Imágó Budapest folyóirat
’AZ IDEGEN. Válogatás a VI. Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia előadásaiból’című számát mutatjuk be a szerzők és meghívott beszélgetőpartnereik részvételével.

 

Az Idegen témája központi jelentőségű korunk társadalomlélektanában. A menekültek megjelenésével felerősödött az Én és a Másik viszonyrendszerének vizsgálata. Jelen számunk a VI. Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia előadásaira alapozva az Idegen különböző filmes ábrázolásait elemzi pszichoanalitikus szempontból, és hazai illetve nemzetközi filmes példákon keresztül feltárja, hogy milyen folyamatokon keresztül valósul meg az elidegenítés, legyen szó akár az én önmagától vagy a másiktól való eltávolodásáról. A megjelenésre kerülő szövegek egyik csoportja az Idegen különböző reprezentációról készített filmes esettanulmány, másik csoportja pedig olyan teoretikus szöveg, amely tágabb kitekintésben vizsgálja a film és pszichoanalízis kapcsolódásának lehetőségeit, és mutatja be a pszichoanalitikusan orientált filmlélektan történeti, elméleti és gyakorlati kérdéseit.

 

A beszélgetés résztvevői:

Fecskó-Pirisi Edina és Lénárd Kata, a szám szerkesztői

Erdélyi Ildikó

Pintér Judit Nóra

A beszélgetést moderálja:

Gyimesi Júlia

 

Helyszín: Kelet Kávézó és Galéria, 1114, Bartók Béla út 29.

Időpont: 2017. május 8. (hétfő), 19:30

© 2010–2018 Imágó Egyesület Impresszum | Sitemap