Galéria

2015. évi közhasznúsági jelentés

Beszámoló az Egyesület 2015. évi közhasznú tevékenységéről

Beszámoló az Imágó Egyesület 2015. évi  közhasznú tevékenységéről

 

Az Imágó Egyesület kitűzött célja, hogy fórumot teremtsen a pszichoanalitikus gondolatok és más tudományos és kulturális területek kreatív találkozásához, elősegítve ezzel a pszichoanalízis hagyományának ápolását és megújulását.

 

A kitűzött alapcél szerinti és közhasznú tevékenységeket az alábbiakkal kívántuk teljesíteni:

  1. Az Egyesület folyóirata az „Imágó Budapest”  immár elektronikus formában, 2015-ben négy tematikus számot jelentetett meg a következő témákban: Modern pszichobiográfia (2015/1); Etnicitás és multikulturalizmus problémái pszichoanalitikus szemszögből (2015/2); Titok – A film és pszichoanalízis határán (2015/3; Virtuális terek, átmeneti valóságok (2015/4).
  2. Imágó-est programok szervezése: Az Imágó Egyesület „Pszichoanalízis az élő társadalomban és kultúrában” című programsorozatának immár 7. éve továbbra is a Nyitott Műhely adott otthont. A sorozat célkitűzése továbbra is az maradt, hogy a pszichoanalízis, tudomány és kultúra egy-egy releváns kérdését közérthető, népszerűsíthető formában tárjuk az érdeklődő közönség elé.

 

Tudományos, kulturális és kutatási közhasznú tevékenységünk célcsoportja: magyar és külföldi szervezetek, érdeklődő magánszemélyek. Közhasznú tevékenységünkből részesülők száma: 1000 fő.

Közhasznú tevékenységünk főbb eredményei:

  1. A folyóiratszámok a pszichoanalízis és határterületeinek néhány kurrens problémakörét járták körül, tágítva a társadalomtudománnyal foglalkozó szakemberek látókörét, az oktatásban is használható szövegeket létrehozva.
  2. Az Imágó-estek a tágabb érdeklődő közönséggel ismertetik meg a pszichoanalízist, többféle területről érkező résztvevők bevonásával, lehetőséget teremtve ezzel a különböző diszciplínák közötti párbeszédre.

 

Az Egyesület egyszerűsített beszámolója a 2015. évről (PDF)

 

A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a 2015. évről (PDF)

 

Záradék: E közhasznúsági jelentést az Imágó Egyesület közgyűlése 2016. május 23-i ülésén elfogadta.


© 2010–2024 Imágó Egyesület Impresszum | Sitemap